דילוג לתוכן

וובינרים ככלי שיווקי חשוב לעסק

תוכן עניינים

הפוסט הזה יראה לכם את היתרונות הגדולים בשילוב וובינרים בתהליכי השיווק בעסק, ותיתן לכם צ’קליסט שבעזרתו יהיה באפשרותכם לדעת אם הגיע גם הזמן שלכם לעשות וובינרים לקהל הלקוחות של העסק, כדי לתת להם ערך ו/או למכור!

בטח שמעתם על וובינרים, ואולי אפילו השתתפתם בעצמכם בוובינרים בנושאים שעניינו אתכם, או קשורים לתחום העיסוק שלכם. אבל אולי לא עשיתם וובינר בעצמכם עד היום, כי חשבתם שזה כלי שמיועד רק ל”תותחים הכבדים”, או שחשבתם שהעסק שלכם “עדיין לא שם” מבחינת תהליכי השיווק שלו.

הרשו לי להרגיע אתכם: אין משהו רחוק יותר מהאמת מהתפיסה שוובינר הוא כלי למשווקים ה”כבדים” או שהעסק שלכם עדיין קטן מדי מכדי לעשות וובינרים ללקוחות.

וובינרים הפכו להיות כלי שיווקי כמעט עבור כל עסק בכל תחום או נישה. יש וובינרים שיוכלו להכיל מאות ואלפי משתתפים ומשתמשים בטכנולוגיות הכי חדשות, ויש כאלו קטנים המיועדים לקבוצות קטנות ואינטימיות יותר. מצגת PowerPoint מוכנה מראש תהיה פתרון מעולה להציג את הנקודות שיוצגו בוובינר, ותעזור לקהל המשתתפים לעקוב אחרי ההרצאה שלכם בקלות.

מה זה וובינר?

וובינר הוא בעצם סמינר או כנס, שמתקיים ברשת. וובינר יכול להיות הרצאה שבה המשתתפים שומעים אתכם, רואים את המסך שלכם ויכולים לשאול אתכם שאלות תוך כדי ההרצאה, והוא יכול להיות גם עם מספר מרצים בו זמנית (או אחד אחרי השני). הוובינר יכול להתקיים אונליין בשידור חי, או שהוא מוקלט מראש.

היתרון של וובינר בשידור חי, והפיצ’ר העיקרי של וובינר כזה, הוא היכולת לתקשר עם קהל היעד ישירות. וובינר בשידור חי מאפשר לכם לדון, לשלוח ולקבל מידע בזמן אמת. למשל, במהלך וובינר, אפשר לקבל שאלות מהמשתתפים, לעשות להם סקר, להזמין מציגים נוספים, לשתף את המסך ועוד.

יש מגוון מערכות שיאפשרו לכם לארגן ולקיים וובינרים, החל משירותים בחינם ועד שירותים יקרים. לרוב, מחיר המערכת יעלה בהתאם ליכולות שהיא מציעה. ישנן מערכות שגובות מחיר גם לפי כמות המשתתפים המותרת, כך שהמחיר יעלה ככל שיהיו לכם יותר משתתפים בוובינר.

הנה כמה פיצ'רים ויכולות שאפשר למצוא במערכות וובינר:

משווקים חכמים ישתמשו בהקלטת הוובינר למטרות שיווק ופרסום, כמו וידאו מכירה של המוצר או השירות שהוצגו בוובינר. בוובינרים המוצלחים ביותר אפשר גם להשתמש כבונוסים למוצרים ושירותים, ואפילו למכור אותם בנפרד.

אז אם עדיין לא התחלת לעשות וובינרים, אני לא רוצה להלחיץ אתכם יותר מדי, אבל הרבה כסף נשאר על השולחן ולא אצלכם בחשבון הבנק.

מה היתרונות של וובינרים?

וובינרים מאפשרים לכם להתחבר לקהל היעד שלכם באופן שוידאו ביוטיוב, למשל, לא יוכל לעשות לעולם. הוובינרים נוחים גם לכם וגם למשתתפים. וובינר מאפשר לכם לקיים פגישה או הרצאה, שאנשים יכולים להצטרף אליהם מכל העולם, מהנוחות של הבית או המשרד שלהם. הם לא צריכים להיכנס לרכב, לעמוד בפקקים, לחפש חניה ולחשוב על המקום שבו יאכלו ארוחת בוקר או צהריים. מהצד השני, לכם אין את כל כאבי הראש הכרוכים באירוח אירוע פיזי, כמו השכרת מקום, השכרת ציוד, כיבוד, הפסקות קפה וכו’.

וובינרים יכולים לשמש כמעט עבור כל מטרה, ובכל תחום או נישה. הם אמנם נעשים בדרך כלל למטרות שיווק ומכירות, אבל הם בהחלט מתאימים גם לצורכי הוראה והדרכות עובדים. יש לכם אפשרות לעשות וובינר לבד, לשתף פעולה עם עוד מציג אחד או שניים, או אפילו לייצר כנס שלם שאורכו כמה ימים. יש לכם אפשרות להקליט את הוובינרים ולתת אליהם גישה למי שלא השתתף בשידור החי שלהם, או אפילו למכור אותם כמוצר דיגיטלי.

ואם המחשבה על אינטרקציה עם אנשים בשידור חי, אפשר גם להקליט את הוובינר מראש ולהציג אותו למשתתפים. יש לא מעט משווקים שמשתמשים במצגות מוכנות מראש או בקבצי וידאו, כך שהחלקים היחידים בזמן אמת הם הפתיחה והסיום. יש כאלו שעונים על שאלות הקהל בזמן אמת, אבל רובם עונים בסוף כיוון שאינם רוצים לפספס נקודות חשובות, או כיוון שהם משתמשים בהקלטה.

למה הוובינרים הפכו לכלי שיווקי חשוב?

המטרה של בעל העסק, כשהוא מחליט לעשות וובינר, היא או להעביר ידע כלשהו לקהל שלו, או למכור מוצר או שירות. אנשים אוהבים וידאו, ועוד יותר, הם אוהבים ללמוד דברים מועילים, שיעזרו להם לפתור בעיה כלשהי, או לשפר את חייהם בצורה כזו או אחרת. הם גם מוכנים לרכוש מוצרים ושירותים, שהם מבינים שיכולים לתת להם ערך אמיתי ולעזור להם לפתור את הבעיות שלהם.  

הוובינר יעזור לכם להציג ללקוחות הפוטנציאלים שלכם את המוצרים והשירותים בעסק, להראות את הידע שיש לכם בתחום העיסוק שלכם, וכך למצב אתכם כאוטוריטה בתחום שלכם.

איך לדעת אם הגיע הזמן שלכם לעשות וובינרים?

אם לקוחות שלכם שואלים אתכם הרבה פעמים “איך עושים את זה?”, זו סימן מצוין לכך שכדאי לכם להתחיל לחשוב על וובינרים.
אם יש לכם מוצר או שירות חדשים, וובינר יכול לעזור לכם לקדם מכירות ולתת להם את “הפוש” ההתחלתי במכירות. וובינר מתאים גם למוצרים או שירותים יקרים או מורכבים יחסית, הדורשים תצוגה מפורטת יותר.

וובינר הוא גם פורמט מצוין להעביר את הידע והערך שלכם לקהל היעד. 

אם יש לכם יכולת לדבר ולהציג מידע שימושי בצורה קולחת, שתגרום לקהל להישאר עד סוף ההרצאה, אז הגיע הזמן להתחיל לעשות להם וובינרים.

מה דרוש כדי לקיים וובינר?

זה הזמן לקצת טכנולוגיה.

עליכם לדאוג לחיבור אינטרנט טוב ואמין (אני תמיד ממליץ לעשות וובינר ממחשב שמחובר לרשת בכבל ולא בחיבור אלחוטי), מיקרופון באיכות טובה (רצוי גם אוזניות כדי להפחית רעשים מבחוץ, שיפריעו לכם להתרכז) ומצלמת רשת. אם הוובינר מבוסס מצגת, יהיה עליכם להכין גם את השקופיות, שאותן יראו המשתתפים על המסך. אם החלטת לעשות וובינר מוקלט מראש, יהיה עליכם לצלם את הוידאו שאותו יראו המשתתפים. אין צורך בתוכנות יקרות  או בכישורים טכניים מיוחדים, אבל כן חשוב להכיר את ממשק מערכת הוובינרים שבה החלטת להשתמש.

המשתתפים צריכים חיבור לאינטרנט, יכולת שמע ומסך לוידאו. הם מתחברים למערכת הוובינרים שלכם כדי לצפות בוובינר, לרוב אחרי הרשמה מראש, במיוחד אם מערכת הוובינרים שלכם מגבילה כמות משתתפים. רוב המערכות גם יתזכרו את המשתתפים על הוובינר, אבל אני ממליץ לכם לשלוח להם את התזכורות (וחומרים אחרים, אם צריך) מתוך מערכת הדיוור שלכם, כיוון שהתזכורות של מערכות הוובינרים הן באנגלית.

ארגון וובינר מוצלח

ישנם 5 שלבים עיקרים לארגון וובינר טוב ומוצלח.

תכנון – מה הנושא שיעניין ויסקרן את קהל היעד, ומה תהיה ההנעה לפעולה המתאימה בסיום הוובינר.

הכנה – יצירת המצגת לוובינר, דפי מכירה, תמונות שישולבו במהלך ההרצאה וכדומה.

אימון – אחרי שבחרתם מערכת שבה יועבר הוובינר, מומלץ מאוד להתנסות בה לפני הוובינר האמיתי. רצוי מאוד להתאמן מספר פעמים גם על ההרצאה עצמה, כדי להעביר אותה בטבעיות ברגע האמת.

ההרצאה – ההרצאה שלכם חייבת להיות מעניינת, קלילה ומהנה, וגם תחומה בזמן, כדי שהמשתתפים בוובינר יקבלו את כל התוכן שרציתם להעביר להם, וגם להישאר עם טעם של עוד. וובינר טוב לא צריך לקחת יותר משעה-שעה וחצי. אפשר לבקש מכמה חברים או קולגות להצטרף אליכם לוובינר, כדי שיוכלו לעזור עם שאלות או לתמוך בצד הטכני של המערכת, כדי שלכם תהיה אפשרות להתמקד בהעברת המצגת שלכם. אם הקלטתם אותה מראש, כדאי להעביר את הפתיחה וההצגה העצמית ואת סיום הוובינר בזמן אמת, כדי לשמור על אנרגיות גבוהות.

רווח – אם הצגתם כמו שצריך, המשתתפים ירצו לרכוש מכם את המוצר או השירות שהצעתם בוובינר. אפשר גם לשלוח הקלטה למי שנרשם ולא הגיע, כדי למקסם מכירות, וכמובן להמשיך להזמין את הלקוחות לוובינרים הבאים שלכם, ואפילו למכור את הקלטת הוובינר כמוצר דיגיטלי.

לסיכום

וובינר הוא אחד הכלים השיווקיים הפופולריים ביותר עבור עסקים גדולים וקטנים כאחד. אם עד היום לא קיימתם וובינר על תחום העיסוק שלכם או על המוצרים והשירותים שלכם, עכשיו זה הזמן להתחיל לתכנן. וובינרים יעזרו לכם להקפיץ את העסק שלכם לרמה הבאה בשיווק.

אני מקווה שהפוסט עשה לכם קצת סדר בראש, וכעת יש לכם מושג אם הגיע הזמן להתחיל לעשות וובינרים לקהל היעד שלכם, ואם אכן הגעתם למסקנה שהגיע הזמן, לחצו על הכפתור והזמינו חדר לוובינר הבא שלכם.

שתפו את הפוסט

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

בטוח שיעניין אתכם גם...